Creature from the Black Lagoon er en spenningsdrivende spilleautomat fra leverandøren NetEnt. Grunnen til at denne automaten er så spennende, ligger ikke bare i det spennende temaet med skatter og monstre som er skjult nede i lagunen, men også på måten spillet er satt opp slik at spillerne skal få en skikkelig underholdende runde på automatens hjul.

NetEnt er jo en av de aller mest populære leverandørene, og for norske spillere var de selve symbolet på nettkasino da de begynte å dukke opp på 2000-tallet. Spill med klassiske automater som Jackpot 6000 tok helt av en periode. For norske spillere som var vant til å kunne vinne opptil 2 000 kroner av gangen (på datidens Jackpot 2000- og Old Timer-automater), var det nå plutselig 60 000 kroner i potten på et eneste trykk. I dag kjenner vi titler som Jean and the Beanstalk, Lost Relics og BerryBurst som noen av de aller kuleste automatene på markedet.

Automaten er en spin-off fra filmen med samme navn og bærer preg av en grafikk som er ganske retro i sin stil. Den har en introfilm som vekker skikkelig spenning hos spillerne, der vi får se monsteret som skjuler skattene som gjengen vår er ute etter å få kloa i.

Tema

Creature from the Black Lagoon handler om oppdagelser og skjulte skatter. Dette klassiske temaet dukker ofte opp i filmer som Indiana Jones, Tomb Raider og Jakten på den røde rubin. Og i automaten følger vi Kay (vakker kvinne), David, Carl og Lucas som har fått nyss om en verdifull skatt som ligger gjemt i en mystisk lagune langt inne i en nedgrodd jungel. De bruker lang tid på å finne veien opp elveløpet, men til slutt er de på de riktige koordinatene. Disse jungelfarerne er en blanding av vitenskapsmenn og unge, eventyrlystne kvinner og menn. Bli med videre for å se hva som kan skje når hjulene lander med forskjellige symboler.

Design og format

Creature from the Black Lagoon er en 5-hjulsspinner med 20 gevinstlinjer. Som en ekte NetEnt-automat har den et design som gjør det enkelt å vurdere innsats, kombinert med utsøkt grafikk og lydeffekter. Her kvekker froskene mens fuglene kvitrer. En munter trall endrer seg til en mystisk sonate når ting er i ferd med å skje.

Innsatsen varieres med vante faktorer hos NetEnt:

 • Nivå fra 1-10
 • Myntverdi fra 0,01 til 0,5

som gir en variert innsats mellom 0,2 og 100, altså 1 000 kroner per spinn. Man kan sette en rekke funksjoner for å variere spillet:

 • Hurtigspinn
 • Autospill
 • Variere lyd
 • Mellomtast
 • Grafikkvalitet

Spesifikasjoner

Skal man spille på en automat må man vite at de er programmert på forhånd. Disse modellene er godkjent gjennom lisenser, fra for eksempel MGA og UKGC, samt EU-direktivet. Utregningene er en prosent som ligger under 100 %. Dette teoretiske tallet er for denne automaten satt til 96,5 %. Vi finner en treffprosent på rundt 28 % og bonusutløsning på under 1 %, eller rundt hvert 150. spinn. Automaten har forskjellige symboler som gir ulike gevinster. Det mest verdifulle symbolet er Kay, den vakre damen, med 750 mynter per linje, dette utgjør 375 på full innsats som utgjør 3 750 kroner per linje. Det er fordi 1 kreditt er lik 2 mynter.

Symbolene

Creature from the Black Lagoon inneholder unike symboler, så her slipper man de vanlige spillkortene. Det kan være godt å variere en gang i blant, noe som NetEnt generelt er flinke til. På denne automaten er det disse symbolene man skal se opp for:

 • Kniv
 • Kamera
 • Tank
 • Kikkert
 • Lucas 400 mynter
 • Carl 500 mynter
 • Davis 600 mynter
 • Kay 750 mynter

Det er ikke så mye å si om symbolene, for det er når spesialene dukker opp at det blir enda mer spennende. Vi skal se på dem nå.

Spesialfunksjoner

Det er wildsymbolet som drar automaten til det neste nivået. Poenget med wild er at den erstatter alle andre verdisymbol, men i denne automaten har den også to andre effekter:

 • Klebende
 • Gir re-spin

Wild kan lande på alle hjul og gi mange re-spin og sammenlagt høy gevinst. Det beste er om det lander et nytt wild for hvert spinn. Da blir det enda mer underholdende.

Den andre spesialen er Free spins scatter. Disse kan lande på alle hjulene og gi spilleren en spennende bonusrunde:

 • 3 scatter gir 10 gratis spinn
 • 4 scatter gir 15 gratis spinn
 • 5 scatter gir 20 gratis spinn

I bonusrunden skal man se opp for monsteret og sikte seg inn på det for å aktivisere ekspanderende wild. Wildsymbol i bonusrunde gir ytterligere spinn. I alt kan man dra av gårde med 150 000 mynter i bonusrunden, som skulle bli en topp-premie på 750 000 kroner. Ikke dumt på en fredagskveld?

Spill på mobil

Creature from the Black Lagoon er et spill man burde spille på en gigantisk skjerm i et mørkt rom. Introsnutter og mellomfilmer gjør hele opplevelsen enda bedre. Vi føler fort at vi er med i en skikkelig Hollywood-film. Men er man på farta og ikke har tilgang til storskjermen, er også spillet tilgjengelig på mobil. Store bøyelige skjermer på smartmobil eller nettbrett gjør at spillopplevelsen tar deg med inn i jungelen ved å dra underholdningen rett gjennom skjermen.

Det beste er å bruke et headset og spinne autospinn med variert innsats. Kanskje du kan dra med deg en skikkelig utbetaling fra denne automaten. Er ikke NetEnt eller denne automaten noe for deg, kan du heller spille på automater som Fairy Gate fra Quickspin, Tarzan fra Microgaming eller Sails of Gold fra Play’n GO.

Oppsummering

En eventyrlig oppdagelsesferd fra NetEnt er Creature from the Black Lagoon. Monsteret er noe man må passe seg for, men som setter spenningen enda flere hakk opp.

Automaten har fem hjul og 20 gevinstlinjer med en innsats mellom 2 og 1 000 kroner og passer derfor både for storspillere og dem som vil ta det litt mer med ro. Spillet utforsker spesialfunksjoner som re-spin og klebende wild, noe som er en effekt som er svært populær blant spillere. Vil man prøve et annet tøysete spill med klebende wild kan man utforske spilleautomaten RumpelSpins fra leverandøren Greentube Novomatic.